Workshops

Hieronder vindt u een opsomming van de diverse workshops.
Weet dat dit een greep is uit nog meer mogelijkheden.
Mocht u aan het begin van de workshopdag besluiten toch iets anders te willen vilten dan aangegeven, dan is dit uiteraard mogelijk.
Klik op een workshop voor meer informatie.

Vilten uit de vacht

In deze workshop werken we met de wol zoals ze rechtstreeks van het schaap komt. Deze wol , van verschillende schapenrassen, is dus nog niet gewassen of geverfd. Je kunt proefjes van diverse vachten maken of een stoelkussen etc. Kun je het fysiek aan en ben je niet vies van vieze handen dan kun je ook voor een hele vacht gaan.
Neem een schort mee.

Kosten € 85,00

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-vacht-vilten

Sjaal / omslagdoek

Met merinowol, zijde en zijdevezels vilten we een sjaal naar keuze. Hierbij zijn veel varianten mogelijk. Denk hierbij aan de lengte en breedte. De beginnende viltster start eenvoudig en gevorderde viltsters kunnen uitgebreider experimenteren

Kosten € 70,00

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Shawl Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-shawl2

Viltcursus voor beginners

Het is handig om deze workshop met een groepje van minimaal 5/6 personen af te spreken. Deze dag ga je de basistechnieken van het maken van vilt leren. In de vorm van kleine werkstukjes kun je kennis maken met diverse vilttechnieken. Denk hierbij aan, plat en hol vilt, structuren, lassen van wol. Verder wordt op de dag zelf, afgesproken wat we gaan vilten. Bijvoorbeeld kralen, versierde lap, telefoonhoesje.

Kosten € 65,00

Sloffen

Heerlijk voor de wintermaanden, sloffen van 100 % wolvilt. Natuurlijk kun je hier allerlei vezels, stofjes en krullen in meevilten. Kortom, in vele kleuren en variaties te maken.

Kosten € 70,00

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-sloffen-vilten

Tas vilten

Met behulp van een mal vilten we een mooie, stevige, lieve, stoere tas van 100% wol. We kunnen hier zijde, zijdevezels en krulletjes wol aan toe voegen. Ook hier geldt dat voor degene met meer ervaring ook voor een uitgebreider model kunnen kiezen.

Kosten € 75,00

Werken-met-wol-Hennie-Hartkamp-tas-vilten Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-tas-vilten

Vogelhuisje

Ruim op tijd voor het voorjaar gaan we een prachtig vogelhuisje vilten. Niet alleen een comfortabel onderkomen voor de vogels maar ook een kunstobject in je tuin.

Kosten € 70,00

Viltdame

Prachtige elegante gevilte dames. Deze moet je in het echt gezien hebben. Tijdens het vilten van deze figuren kun je veel verschillende technieken leren.

Kosten € 65,00

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-viltdame1 Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-viltdame2

Boekomslag + bloem

We gaan een lap vilten al dan niet versierd met zijdestofjes en draadjes. Het uiteindelijke resultaat is een mooi boekomslag. Je neemt zelf een schrift met harde kaft mee. Ook zullen we tijd hebben om een bloem te vilten. Deze dag leer je dus in het platte werk te vilten als ook ‘het lassen’ van wol.

Ben je geïnspireerd door iets anders wat je in mijn atelier ziet? Wie weet behoort dit ook tot de mogelijkheden om te maken.

Kosten € 65,00 

Kinderfeestjes

Jongens en meisjes kunnen vanaf ± 8 jaar hun feestje geven in de blokhut. Er kan uit verschillende onderwerpen gekozen worden. Afhankelijk van de leeftijd kunnen zij kiezen uit o.a. buideltje, dromenvanger, mobiel hoesje, herfsttafereel, etc.

Dag en tijd in overleg. De kosten zijn € 95,00. Tijdens het feestje krijgen de kinderen, max. 8 (incl. evt. ouders), iets te drinken en een plakje cake of iets dergelijks. Duur ± 3 uur.

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-feetjes

Bloemen vilten

Aan het eind van de dag met 1 of meerdere prachtige bloemen naar huis gaan. Kosten € 65,00

Wandkleed of tafelloper vilten

Maak deze dag een mooi wandkleed of tafelloper. Deze kan bestaan uit alleen maar “naturel” wol . Maar je kunt ook kiezen om allerlei draden zijde en andere vezels toe te voegen. Wat past het best bij jouw interieur. Kosten voor de hele dag zijn inclusief materiaal € 80,00.

Ja! Ik geef me op voor de volgende workshop:

1 + 3 = ?

Algemene informatie workshops

  • De genoemde prijs in de workshops is inclusief het gebruik van materiaal zoals wol en zijde, zeep, bubbelplastic etcetera. Wel zelf twee (oude) handdoek meenemen.
  • De aanvangstijd van de zaterdagworkshops is 10.00 uur en we gaan door tot 16.00 uur.
  • Tijdens de dag workshops krijg je koffie/thee met iets lekkers en voor tussen de middag is er een kom soep. Graag zelf boterhammen meenemen.
  • Bij te weinig aanmelding kan het zijn dat een workshop niet doorgaat.
  • Het is ook mogelijk om onafhankelijk van het programma een dag en activiteit naar je/jullie wens samen te stellen.