Een heerlijke workshopdag

Afgelopen zaterdag was het een heerlijke dag om te vilten. Buiten scheen het zonnetje wat uitermate goed uitkwam tijden het “vachtvilten”.  Binnenin mijn atelier was er daardoor meer ruimte om een extra grote “lap” en tas te vilten.

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Viltworkshop-vilten-wol op chiffon

Hier legt H de hele fijne merinowol uit op een geverfde chiffon zijde ondergrond. H wil er uiteindelijk een jasje van gaan maken.

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Viltworkshop-vilten-de onderlaag

G heeft zelf haar eigen Zwartbles schapen. Voordat ze met haar eigen vachten aan het vilten gaat wil ze eerst leren hoe dit moet. G had er helemaal zin in en ging zelfs voor een tweede kleiner vachtje. Hier heeft ze een ondergrond van rode wol gebruikt. Een mooie combi met het warme bruine Ouessant vachtje.

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Viltworkshop-vilten-een kussentje

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Viltworkshop-vilten-al aan het rollen

D is al flink op weg om een tas te maken. Ze had een papieren voorbeeld meegenomen van hoe het eindresultaat er uit mocht komen te zien. Nou dat is helemaal gelukt. Zelfs met een vakje voor de mobiel. Super!!

Werken-met-Wol-Hennie-Hartkamp-Viltworkshop-vilten-eindresultaat

Wouw wat een prachtige resultaten na een dag heerlijk gevilt te hebben.

4 antwoorden
 1. Hilde de Lange
  Hilde de Lange zegt:

  Beste Hennie,
  Ik heb ontzettend genoten van je workshop. Van de zelfgemaakte soep, het heerlijke brood en de goede tips bij het wolvilten. Ik ben ontzettend blij met mijn gevilte wollen lap. Van tevoren had ik het zo niet kunnen bedenken!
  Dankjewel!

  Beantwoorden
 2. Dia Boleij
  Dia Boleij zegt:

  Hallo Hennie,

  Mijn tweede workshop bij jou was weer een feestje! Mijn plan, gelardeerd met jou ervaring en creatieve ideeën hebben tot een prachtige tas geleid. Vol energie ging ik na een heerlijke dag huiswaarts. Dank je wel en tot een volgende keer.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *